Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

Türkmenistan vizesi alarak Türkmenistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu konuda ayrıntıcı olmalılar. Türkmenistan vizesinin hem zamansal hem de prosedür işlemleri gereğince karmaşa yaratabildiği bilinmektedir. Dolayısıyla kişilerin önce bilgi sahibi olup daha sonra vize almaları önerilmektedir. Türkmenistan’da vize uygulaması uzun süreli olmamaktadır. Seyahatler çalışma, öğrenim gibi uzun amaçlarla yapıldığında bu duruma uygun vizeler verilmektedir. Kısa süreli vizelerin devamlı güncellenmesi unutulmamalıdır. Uzun süre Türkmenistan’da kalacak olan kişilerin bu konuda hassas davranması önemlidir. Türkmenistan Vize Muafiyeti Türkmenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol gereğince kişilerin vize muafiyet hakkı bulunmaktadır. Her iki ülkenin vatandaşları da en fazla 30 gün süre ile muafiyet haklarından faydalanabilmektedir. Resmi ve umuma mahsus pasaport sahipleri için geçerli olan bu kural uzun süreli seyahat amacı olan kişiler için geçerli değildir. Türkmenistan’a ticaret için, eğitim için veyahut uzun süre çalışmak için gitmek gerektiğinde vize muafiyeti ortadan kalkmaktadır. Tüm bu işlemler gereğince kişiler, Türkmenistan vizesi almak zor mu endişesi taşıyabilmektedir. Türkmenistan vizesi almak zor […]

Varsayılan Görsel

Türkmenistan vizesi alarak Türkmenistan’a seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bu konuda ayrıntıcı olmalılar.

Türkmenistan vizesinin hem zamansal hem de prosedür işlemleri gereğince karmaşa yaratabildiği bilinmektedir. Dolayısıyla kişilerin önce bilgi sahibi olup daha sonra vize almaları önerilmektedir.

Türkmenistan’da vize uygulaması uzun süreli olmamaktadır. Seyahatler çalışma, öğrenim gibi uzun amaçlarla yapıldığında bu duruma uygun vizeler verilmektedir.

Kısa süreli vizelerin devamlı güncellenmesi unutulmamalıdır. Uzun süre Türkmenistan’da kalacak olan kişilerin bu konuda hassas davranması önemlidir.

Türkmenistan Vize Muafiyeti

Türkmenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol gereğince kişilerin vize muafiyet hakkı bulunmaktadır. Her iki ülkenin vatandaşları da en fazla 30 gün süre ile muafiyet haklarından faydalanabilmektedir.

Resmi ve umuma mahsus pasaport sahipleri için geçerli olan bu kural uzun süreli seyahat amacı olan kişiler için geçerli değildir.

Türkmenistan’a ticaret için, eğitim için veyahut uzun süre çalışmak için gitmek gerektiğinde vize muafiyeti ortadan kalkmaktadır. Tüm bu işlemler gereğince kişiler, Türkmenistan vizesi almak zor mu endişesi taşıyabilmektedir.

Türkmenistan vizesi almak zor değildir ancak bilmek gerekmektedir. Tüm detaylara hâkim olunduğunda vize almakta herhangi bir zorluk oluşmayacaktır.

Türkmenistan Vizesi Nasıl Alınır?

Türkmenistan vizesi almak isteyen kişiler öncelikle ülkenin temsilciliğini bulmalıdır. Temsilcilikleri bulmanız halinde randevu alıp görüşmelere gidebilmeniz mümkündür.

niyetindeyseniz kısa süreli ticari vize temin edebilirsiniz. Aynı şekilde eğitim için de turistik eğitim vizesi imkânı vardır. Yetkili temsilciliğe başvuruda bulunduğunuzda gerekli evrakları teslim etmeniz istenecektir. Tüm evrakları teslim etmeniz halinde inceleme süreci başlayacaktır.

Türkmenistan’ın vize başvurusu inceleme süresi çok uzun sürebilmektedir. Bunu bilerek adım atmak çok daha sağlıklı olacaktır. İnceleme süreci sona erdiğinde mail adresinize Türkmenistan vize reddi veyahut onayı cevabı gönderilecektir. Türkmenistan Vize Türleri Türkmenistan vize türleri genel olarak 3 ayrı kategoriden oluşmaktadır. Birinci kategoride bulunan vize türü transit vizedir.

Türkmenistan transit vizesi daha çok şoförlük yapan, taşımacılık işiyle ilgilenen kişiler için verilmektedir. Bununla beraber farklı ülkeler arası yolculuk yapan ve Türkmenistan’a uğraması gereken kişiler de transit vizeden alabilmektedir. Transit vizenin tek şartı en fazla 5 günlük olmasıdır. Transit vize dışında C tipi vize olarak da bilinen kısa süreli vize de türlerden biridir. Kısa süreli vizede temel amaç kişinin en fazla 90 gün ikamet edip kendi ülkesine dönmesidir. Tekli, çiftli ve çoklu giriş fırsatlarıyla verilebildiği bilinmektedir.

Tercih edilen son vize türü ise D tipi vizedir. D tipi vize uzun süreli vize olarak da bilinmektedir. Seyahatleri 90 günü aşacak olan kişilere 45 günlük tek giriş şeklinde verilebilen bir vize türüdür. Uzun süreli seyahatler için oldukça ideal bir vize türüdür.

Türkmenistan vizesi için gereken belgelerden ilki pasaporttur. Pasaportunuzun seyahatinizden sonra en az 1 yıllık kullanım süresi bulunmalıdır. Bununla beraber 10 yılı doldurmuş olan pasaportlar kesinlikle kabul edilmemektedir.

Pasaport konusunda son derece hassas olan Türkmenistan, yıpranmış ve eskitilmiş pasaportlar üzerinde işlem yapmamaktadır. Bu sebeple temiz ve doğru şekilde korunmuş olması gerekmektedir. En az 2 boş yaprağı bulunması gereken pasaport, vize inceleme sürecinin en önemli belgesidir. Başvuru belgesi, vize talep dilekçesi, seyahat rezervasyon belgeleri, yetecek kadar para, seyahat sağlık sigortası da Türkmenistan vizesi için gerekli belgeler arasında yer almaktadır. Türkmenistan Kısa Süreli Vize Türkmenistan’ın kısa süreli vizesi için teslim edilmesi gereken belgeler bulunmaktadır. Ortak belgelere ilave olarak kişilerin bazı belgeleri ekstradan sunması istenmektedir. Teslim edilmesi gereken belgelerden herhangi birinin elde edilmesi halinde kısa süreli vizeye onay verilmektedir. Bunlardan ilki bakanlık, kurum veyahut kişiler tarafından gönderilen davetiyedir. Ayrıca akrabalık bağının bulunduğunu kanıtlayan bir doküman, seyahatin turistik amaçla gerçekleşeceğini kanıtlayan belge, insani yardımda bulunmak ya da hayırseverlik yapmak üzere Türkmenistan’a giriş yapılacağını doğrulayan bir onay mektubu da bu belgelerden bazılarıdır. Türkmenistan Uzun Süreli Vize Türkmenistan uzun süreli vizesi için kişilerin 90 günden daha uzun zaman Türkmenistan’da kalmak istemesi gerekmektedir. Bu süreç içerisinde kişi ticari, turistik, eğitim, aile ziyareti gibi amaçlarla belge tahsis etmektedir. Kişinin tercih edebileceği ziyaret nedeni belgeleri üzerinde etkili olmaktadır.

Öğrenci olarak uzun süreli vize almak isteyen kişi; öğrenci belgesi, transkript ve maddi ihtiyaçlarını karşılayacak kişinin banka dokümanını sunmalıdır. Emekli olan kişi; emeklilik cüzdanı, sağlık karnesi ve gayrimenkul tapusu fotokopisi vermelidir. Ev hanımı olarak Türkmenistan’a girmek isteyen kişi eşinin maaş bordrosunu, üzerine kayıtlı gayrimenkul tapusunu ve banka hesap cüzdanını sunmalıdır.

Türkmenistan Vizesi Kaç Günde Alınır?

Türkmenistan vizesi için başvuru yapmanız gereken adres Türkmenistan Konsolosluğu veyahut Türkmenistan Büyükelçiliği’dir. Bu iki adresten herhangi birine başvuru yaptığınızda gerekli evrakları teslim etmeniz ve beklemeniz gerekmektedir. Bekleme süreci biraz uzun sürebilmektedir. Bayramlar, resmi tatiller ve özel günlerde Türkmenistan vizesi almanız 30 iş günü alabilmektedir.

30 iş günü içerisinde vizenizi alabilmeniz kesindir. Her şeyin yolunda gitmesi halinde ise 15 iş gününde vize teslimi gerçekleştirilmektedir. Kişilerin seyahatlerinden 1 ay önce başvuruda bulunmaları işlemleri kolaylaştıracaktır

 

 

Kaynak : Vatandaslık.com

Benzer Yazılar

Almanya için vize şartları değişti

Vize rehberi 2 yıl önce

Alman Dışişleri Bakanlığı ve Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ekim ayının sonlarında güncellenen “vize şartları”na göre yeni kurallar getirildi. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, vize almak isteyenler, yasal vize işlemlerini yapan sekiz ayrı iDATA merkezine parmak izini verecek. Vizeye şahsen başvuru bir şart haline geldi. Son 59 ay içinde vize için başvurmuş ve parmak izi vermiş olanların şahsen başvurması gerekmeyecek. Aciliyet şartı Türk vatandaşlarına verilecek vizede, koronavirüs döneminde başlatılan “aciliyet” şartı kalıcı oldu. Buna göre, acil durumlar nedeniyle (doğum, ölüm, zorunlu iş seyahati, evlilik), AB’nin tanıdığı aşıdan olanlar vize alabilecek. Aşısı tam olmayanlar, PCR testi ve karantina koşuluyla, aciliyeti ispatlayarak vize alabilecek. Acil işi olmayanlar sadece aşılı ise gidebilecek. Vizesi olup da, istenilen aşısı olmayanlar Türkiye’den uçağa alınmayacak. Geçerli aşılar İki Çin aşısı ya da iki Rus aşısı olan, aciliyet yoksa Alman vizesi alamayacak. Aciliyet varsa, sadece bu aşıdan yaptırmış olanlar, “test- karantina- test” yükümlülüğü ile gidebilecek. İki Sinovac, bir BioNTech […]

Ukrayna Vize ücretleri azaltıldı !

Vize rehberi 4 yıl önce

Ukrayna’ya Türk vatandaşları pasaportsuz ve vize gerekmeden turist olarak seyahat edebilmektedirler. Turist olarak seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız 180 gün içerisinde 90 gün kalma hakkına sahiptirler. 90 günden fazla kalmak istediğiniz zaman eğer geçerli sebepleriniz var ise (çalışmak, evlilik, öğrencilik, gönüllü projeleri vb.) 90 günlük D tipi vizeye başvurabilirsiniz. Vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.  Ukrayna’ya d tipi vize alacak vatandaşlarımız 2018-2019 yılları arasında 85$ vize ücreti ödemekteydiler. 29 Kasım 2019 tarihi itibari ile Ukrayna’ya alınacak D tipi çalışma vizesi, D tipi aile birleşimi vizesi ve D tipi öğrenci vize ücretleri 65$ olarak belirlendi. Hızlı vize işlemleri için daha önceden 170$ olarak belirlenen vize ücreti ise 130$’a düşürüldü. Ukrayna’da D tipi vize almak isteyenlerin öncelikle hangi D tipi vize çeşidini almak istiyor ise o vize çeşidinin temel gerekliliğini yerine getirmesi gerekir. Bu temel gereklilij ise D tipi çalışma vizesi almak isteyenler için çalışma izni, D tipi evlilik dolayısı ile aile birleşimi vizesi almak isteyenler için evlilik […]

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize rehberi 4 yıl önce

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden olan Avusturya‘ya bir seyahat planınız varsa öncelikli olarak zorlu bir süreçten geçerek vize almanız gerekmektedir. Seyahat planı olanların en çok aradıkları konuların başında ise “Avusturya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” sorusu gelmektedir. Bu yazımızda sorunsuz bir şekilde vize almanız için vize başvurusunda yanınızda bulundurmanız gereken evrakları sizler için listeledik. Öncelikle şunu da belirtmek isteriz ki bir ülkeye yapacağınız vize başvurusunun çeşitli şekilleri vardır. Örneğin okumak için, çalışmak için, aile ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek ya da tamamen gezi amaçlı olmak üzere başvuruda bulunabilirsiniz. Tabii her başvuru şeklinin ayrıca ilave belgeleri olacaktır. Bu nedenle Avusturya vizesi başvuru evraklarını; ortak evraklar, aile ve arkadaş ziyareti vizesi ve çalışma durumuna göre evraklar olarak üç kategoride listeleyeceğiz. Ortak Evraklar 1. Pasaport Başvurular için ilk şart tahmin edebileceğiniz gibi halihazırda elinizde bir pasaportun olmasıdır. Burada dikkat etmeniz gereken hususlar ise pasaportunuzda en az iki sayfanızın boş olması ve seyahat bitiminden sonra pasaportunuzun en az üç […]

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.