“193 havalimanı iflas edebilir”

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi’nin açıklamasına göre salgın yıl sonuna doğru olumlu seyretmezse 200’e yakın havalimanı kapanmak zorunda kalacak. Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri sivil havacılık. Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi’nin açıklamasına göre salgın yıl sonuna doğru olumlu seyretmezse 200’e yakın havalimanı kapanmak zorunda kalacak. Havacılık şirketleri, koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Yolcu sayısındaki düşüş, dünya genelinde birçok havalimanındaki gelirleri düşürdü. Koronavirüs salgınında yıl sonuna kadar bir iyileşme yaşanmazsa Avrupa’da 193 havalimanı kapanma riski altında. Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi tarafından yapılan açıklamada, kapanma riskiyle karşı karşıya olan havalimanları toplam 277 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bunun Avrupa’nın gayri safi yurtiçi hasılasına 12.4 milyar euro katkı yaptığı ifade ediliyor. İflasın eşiğinde olan havalimanlarının genellikle yıllık 5 milyondan az kişiyi ağırlıyor. Bu havalimanlarının kapatılması halinde bölgesel istihdamın üzerinde çok büyük bir etkiye neden olacağı belirtiliyor. Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin verilerine göre, Avrupa’da yolcu trafiği 172.5 milyon yolcu kaybıyla Eylül’de […]

“193 havalimanı iflas edebilir”

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi’nin açıklamasına göre salgın yıl sonuna doğru olumlu seyretmezse 200’e yakın havalimanı kapanmak zorunda kalacak.

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri sivil havacılık. Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi’nin açıklamasına göre salgın yıl sonuna doğru olumlu seyretmezse 200’e yakın havalimanı kapanmak zorunda kalacak.

Havacılık şirketleri, koronavirüs salgını nedeniyle zor bir dönem geçiriyor. Yolcu sayısındaki düşüş, dünya genelinde birçok havalimanındaki gelirleri düşürdü. Koronavirüs salgınında yıl sonuna kadar bir iyileşme yaşanmazsa Avrupa’da 193 havalimanı kapanma riski altında.

Uluslararası Havalimanları Konseyi Avrupa Birimi tarafından yapılan açıklamada, kapanma riskiyle karşı karşıya olan havalimanları toplam 277 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bunun Avrupa’nın gayri safi yurtiçi hasılasına 12.4 milyar euro katkı yaptığı ifade ediliyor.

İflasın eşiğinde olan havalimanlarının genellikle yıllık 5 milyondan az kişiyi ağırlıyor. Bu havalimanlarının kapatılması halinde bölgesel istihdamın üzerinde çok büyük bir etkiye neden olacağı belirtiliyor.

Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin verilerine göre, Avrupa’da yolcu trafiği 172.5 milyon yolcu kaybıyla Eylül’de yıllık bazda yüzde 73 düştü. Ocak 2020’den beri kaybedilen yolcu sayısı ise 1.29 milyar.

Kaynak

Benzer Yazılar

Pegasus’tan Erivan uçuşları için başvuru

Güncel Haberler 2 yıl önce

Ermenistan Bölgesel Gelişim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan, Pegasus’un şubat ayı itibarıyla İstanbul-Erivan uçuşu gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğunu bildirdi. Söz konusu başvurunun değerlendirmeye alındığını açıkladı Ermenistan Bölgesel Gelişim ve Altyapı Bakanlığı Sözcüsü Sona Harutyunyan, Pegasus’un İstanbul-Erivan uçuşu gerçekleştirebilmek üzere Ermenistan Sivil Havacılık Komitesi’ne başvuruda bulunduğunu açıkladı. Harutyunyan, Ermenistan Devlet Radyosu’na yaptığı açıklamada “Pegasus şubat ayından itibaren haftada 2 uçuş gerçekleştirmek üzere başvuruda bulundu” ifadelerini kullandı. Başvurunun değerlendirmeye alındığını söyleyen Harutyunyan makul bir süre içerisinde karar alınacağını belirtti.

1600’den fazla uçak seferi iptal edildi

Güncel Haberler 2 yıl önce

ABD’de Covid-19’un omicron varyantına bağlı artışa geçen vakalar nedeniyle Noel tatilinde 1600’den fazla uçak seferi uçuş programından kaldırıldı. Uçuş verilerini derleyen Flightawarensitesine göre, salgının havayolları çalışanlarını etkilemesi nedeniyle sefer iptalleri yapıldı. İptal edilen uçak seferleri, Noel tatiline gitmek için hava limanlarını dolduran Amerikalıları zor durumda bıraktı. Dünya genelinde ise yine Covid-19 salgınına bağlı olarak cumadan pazar gününe 5 bin 400’den fazla uçuş iptal edildi. Noel tatili zamanı, yıl içinde en fazla seyahat edilen, en yoğun dönemi oluşturuyor. Kaynak

İç hatlarda uygulanan tavan fiyata zam yapıldı

Güncel Haberler 2 yıl önce

İç hat bilet fiyatlarında uygulanan tavan fiyat uygulaması 100 Lira artışla 600 Türk Lirası’na çıkarıldı. Uygulamaya konulduğu andan itibaren gündemden düşmeyen tavan fiyat uygulamasında fiyat güncellemesi yapıldı. Yeni tarifeye göre; iç hatlarda en yüksek ücret 600 Lira olacak. TAVAN FİYAT UYGULAMASI Havayolu şirketlerinin fırsatçılık yapmasını önlemek amacıyla uygulanmaya başlanan tavan fiyat ilk kez 2013 yılında uygulanmaya başlamıştı. Dövizdeki artışla birlikte zaman zaman güncellenen fiyat uygulaması, birçok dönem havayolu şirketleri tarafından delinmiş ve tartışma konusu olmuştu. Geçtiğimiz yıl 500 Lira’ya çıkarılan tavan fiyat yeni zamla birlikte 600 Lira’ya yükseltildi. Kaynak

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.