Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Türkiye’nin en kapsamlı ve en zengin koleksiyonlarından birine sahip olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Altındağ’da bulunuyor. Anadolu kültürünün yansımalarının görülebildiği müze, Anadolu’nun farklı bölgelerinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan arkeolojik eserlere sahip. Anadolu zenginliğinin hayrete düşürdüğü, köklü medeniyetlerinin izlerini taşıyan müze, ziyaretçilerini daha ilk dakikadan etkisi altına alıyor. Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen ve birden fazla ödüle sahip olan müze Ankara gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor. Atpazarı semtinde, Ankara Kalesi’nin güneydoğu bölümünde, Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Bedesteni’nin üzerinde yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. İlk açıldığı dönemde yalnızca Hitit dönemi eserlerinin sergilendiği müze, yıllar içerisinde farklı medeniyetlere ait eserlerin sergilenmesiyle tüm Anadolu medeniyetlerinin görülebildiği sembol bir merkeze dönüşmüş. Kendine özgü koleksiyonları ve zengin eserleriyle dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Peleolitik Çağ’dan günümüze geniş bir dönemi simgeleyen eserleri izlemek mümkün. Avrupa Konseyi’nin kuruluşu olan Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından 1997 yılında […]

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Türkiye’nin en kapsamlı ve en zengin koleksiyonlarından birine sahip olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Altındağ’da bulunuyor. Anadolu kültürünün yansımalarının görülebildiği müze, Anadolu’nun farklı bölgelerinde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan arkeolojik eserlere sahip.

Anadolu zenginliğinin hayrete düşürdüğü, köklü medeniyetlerinin izlerini taşıyan müze, ziyaretçilerini daha ilk dakikadan etkisi altına alıyor. Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen ve birden fazla ödüle sahip olan müze Ankara gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunuyor.

Anadolu-Medeniyetleri-Muzesi

Atpazarı semtinde, Ankara Kalesi’nin güneydoğu bölümünde, Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Bedesteni’nin üzerinde yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

İlk açıldığı dönemde yalnızca Hitit dönemi eserlerinin sergilendiği müze, yıllar içerisinde farklı medeniyetlere ait eserlerin sergilenmesiyle tüm Anadolu medeniyetlerinin görülebildiği sembol bir merkeze dönüşmüş.

Kendine özgü koleksiyonları ve zengin eserleriyle dünyanın sayılı müzelerinden biri olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Peleolitik Çağ’dan günümüze geniş bir dönemi simgeleyen eserleri izlemek mümkün.

Avrupa Konseyi’nin kuruluşu olan Avrupa Müze Forumu (European Museum Forum) tarafından 1997 yılında Avrupa Yılın Müzesi seçilen Anadolu Medeniyetleri Müzesi bu ödülü 68 farklı aday arasından sıyrılarak almayı başarmış. Ülkemizde bu ödüle sahip olan tek müze unvanını taşıyan müze sadece bu anlamıyla bile görülmeye değer.

Müzenin en değerli eseri olarak kabul edilen ve tarihi geçmişi MÖ 6,200 yılına uzanan Çatalhöyük kent planını içeren harita, dünyanın bilinen en eski haritası olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Anadolu-Medeniyetleri-Muze

Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne Nasıl Gidilir

Başkent Ankara’ya Türkiye’nin dört bir yanından ulaşım oldukça kolay. Ülkemizin en önemli bağlantı noktalarından biri olan Ankara’ya birçok şehirden direkt uçak seferi bulunuyor. Ankara uçak bileti alarak İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Adıyaman, Ağrı, Antakya, Batman, Bingöl, Bodrum, Bursa, Çanakkale, Dalaman, Diyarbakır, Edremit-Körfez, Elazığ, KKTC, Erzincan, Erzurum, Gazipaşa, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Malatya, Kars, Mardin, Muş, Ordu-Giresun, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon ve Van’dan aktarmasız uçabilirsiniz. Ankara Esenboğa’dan şehir merkezine ulaşım da oldukça kolay.

Şehirlerarası otobüs ve trenle yolculuk da seçenekler arasında.

Benzer Yazılar

Dünyanın en büyük sanat müzesi – Louvre

Kültür ve Sanat 2 yıl önce

Louvre Sarayı’nın bir parçası olan Louvre Müzesi 73.000 m²’lik alanıyla ve yaklaşık 400.000 civarında koleksiyon parçasını bünyesinde bulunduruyor olması sebebiyle Dünyanın en büyük müzesi ünvanına sahiptir.  Paris’te bulunan bu müze tarihi bir anıt olarak ta kabul edilmektedir. Ziyaretçi akınına uğrayan Louvre Müzesi’ni her yıl 7.5 milyon civarında kişi ziyaret etmektedir. Sizinde Louvre Müzesini gezmek gibi bir niyetiniz varsa size şiddetle tavsiye etmeliyim ki müze içeriğiyle ilgili kısa bir araştırma yapmalı ve müzeyi yaptığınız bu araştırmaya göre gezmelisiniz. Aksi taktirde asıl görmek istediğiniz şeyleri göremeden günleriniz geçip gidebilir ve amacınıza ulaşamayabilirsiniz. Düşünsenize müzede 400 bin sanat eseri var. Tabi bunların 35 bin civarında olan bir kısmı her gün ziyarete acık. Sizin bu 35 bin sanat eserini dahi incelemeniz mümkün olmayacaktır. Yine biz bir genelleme yapacak olursak ve karşınıza çıkan sanat eserlerini gözden geçirerek ilerlediğinizi ve her bir sanat eseri için de 1 dakika gibi kısa bir süre ayıracak olacağınızı düşünelim. Ortaya çok […]

Ramazan Bayramı Tatili Ne Zaman?

Kültür ve Sanat 4 yıl önce

Ramazan Bayramı Tatili Ne Zaman? Hem devlet sektöründe hem de özel sektörde çalışan hemen herkesin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan Bayramı tatili bu sene 24 Mayıs 2020. Gününe denk gelmekte. Toplamda 4 günlük bir tatil fırsatı beklenen bu bayramda, birkaç aydır gündemde olan koronavirüs nedeni ile sokağa çıkma yasağıda beklenmektedir. Ramazan Bayramı Tatili Kaç Gün Olacak? Özellikle çalışanların merakla sorup durduğu “Ramazan Bayramı kaç gün tatil?” sorusunun cevabına verelim. Ramazan Bayramı 2020 yılında normal şartlarda hafta sonu ile birlikte toplamda 3,5 gün olup, Ramazan Bayramı tatil günleri aşağıdaki gibidir: 23 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı Arife Günü – Cumartesi 4 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı 1. Gün – Pazar 5 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı 2. Gün – Pazartesi 26 Mayıs 2020 Ramazan Bayramı 3. Gün – Salı Fakat dünya gündemindeki koronavirüsten dolayı bayram tatili daha uzun olabilir. Henüz bir açıklama bulunmamakla beraber sokağa çıkma yasağının da ilan edilmesi beklenmektedir. Ramazan bayramı sokağa çıkma […]

Mutlaka görmeniz gereken 6 antik kent

Kültür ve Sanat 4 yıl önce

Asırları aşan tarihleri ile geçmiş ve günümüz arasındaki bağlantıyı kuran antik kentler, hikayeleri, efsaneleri ve görsel şölen sunan yapıları ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Dünyanın dört bir tarafında yer alan medeniyetlerden kalan izleri taşıyan bu kentler, muhteşem manzaraları ve tarih kokan yapıları ile dikkat çekiyor. Asırları aşan tarihleri ile geçmiş ve günümüz arasındaki bağlantıyı kuran antik kentler, hikayeleri, efsaneleri ve görsel şölen sunan yapıları ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Dünyanın dört bir tarafında yer alan medeniyetlerden kalan izleri taşıyan bu kentler, muhteşem manzaraları ve tarih kokan yapıları ile dikkat çekiyor. Eski medeniyetlerin kültür ve yaşayış biçimleri hakkında bilgiler veren antik kentler, zamanda yolculuk yapabilmenize ve tarihin gizemli yönlerini keşfedebilmenize imkân tanıyor. İşte sizin için derlediğimiz dünya çapında mutlaka ziyaret etmeniz gereken 6 antik kent: Şanlıurfa Göbeklitepe – Türkiye Göbeklitepe Başrollerinde Beren Saat, Mehmet Günsür, Metin Akdülger ve Melisa Şenolsun’un oynadığı Netflix dizisi Atiye, Göbeklitepe’yi hepimize öğretti. […]

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.