Bafra Gezi Rehberi

Bafra Karadeniz’in Orta Karadeniz kısmında bulunan Samsun şehrinin bir batı ilçesidir. Aralarında 53 kilometre (km) bulunmaktadır. Denizden 20 metre (m) yükseklikte konumlanmakta olup, denize uzaklığı 20 kilometredir (km). Kızılırmak’ın oluşturduğu bir ovanın üzerine kurulmuştur. Bafra Gezilecek Yerler Ali Kale Turistik Merkezleri: Bafra Belediyesine bağlı bu turistik merkezde; konaklama yerleri, çay bahçesi ve Bafra’nın yöresel yemeklerini satan bir restoranı bulunmaktadır. Bunun dışında bir de havuza sahiptir. Bu turistik merkez daha çok yazın ilgi görmektedir. Alibey Çeşmesi: Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Alibey Çeşmesi Bafra’nın en eski çeşmesidir. Gotik mimariye benzeyen bir yapısı bulunmakla beraber sütun başları süslemelidir. Bu çeşmenin Rumi 1167 yapıldığına ilişkin kayıtlar bulunmaktadır. Asar Kalesi ve Kaya Mezarlar: Bafra ilçesinin yaklaşık 30 kilometre (km) güneybatısında yer alan Asar Kalesi oldukça ünlüdür. Altınkaya Barajı’na yakın bir konumda olan bu mimari yapının helenistik dönem yüzyılları civarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu yıllardan sonra Roma, Bizans ve Osmanlı tarafından tamir edilip tekrar kullanılmıştır. Asarkale […]

Bafra Gezi Rehberi

Bafra Karadeniz’in Orta Karadeniz kısmında bulunan Samsun şehrinin bir batı ilçesidir. Aralarında 53 kilometre (km) bulunmaktadır. Denizden 20 metre (m) yükseklikte konumlanmakta olup, denize uzaklığı 20 kilometredir (km). Kızılırmak’ın oluşturduğu bir ovanın üzerine kurulmuştur.

Bafra Gezilecek Yerler

Ali Kale Turistik Merkezleri: Bafra Belediyesine bağlı bu turistik merkezde; konaklama yerleri, çay bahçesi ve Bafra’nın yöresel yemeklerini satan bir restoranı bulunmaktadır. Bunun dışında bir de havuza sahiptir. Bu turistik merkez daha çok yazın ilgi görmektedir.

Alibey Çeşmesi: Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Alibey Çeşmesi Bafra’nın en eski çeşmesidir. Gotik mimariye benzeyen bir yapısı bulunmakla beraber sütun başları süslemelidir. Bu çeşmenin Rumi 1167 yapıldığına ilişkin kayıtlar bulunmaktadır.

Asar Kalesi ve Kaya Mezarlar: Bafra ilçesinin yaklaşık 30 kilometre (km) güneybatısında yer alan Asar Kalesi oldukça ünlüdür. Altınkaya Barajı’na yakın bir konumda olan bu mimari yapının helenistik dönem yüzyılları civarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Bu yıllardan sonra Roma, Bizans ve Osmanlı tarafından tamir edilip tekrar kullanılmıştır. Asarkale yapıldığı zamanlarda Kızılırmak’tan su ihtiyacının karşılanması için yapıldığı düşünülmektedir. Asarkale’nin hemen yanında bulunan Kaya Mezarlar, kayalar oyularak inşa edilmiştir. Bu mezarlar paflagonya tipindeki mezarlardır.

Balık Gölleri: Balık gölleri, sazanlarıyla ünlüdür. Türkiye’deki nefis sazanların burada tutulduğu tartışılmakla beraber Kızılırmak’ın aktığı bu göller tamı tamına 33 tanedir. Koşuköyü, Harız, Emenli, Yeşilyazı ve Yörükler beldesinde yer alan bu balık göller Bafra’ya eşsiz bir güzellik katmaktadır. Uzungöl, Ulugöl, Ayangöl, Cernekgöl, Kahırlıgöl başlıca göllerden sadece bazılarıdır.

Büyük Cami: Evliya Çelebi’nin 300 yıl önce yazdığı seyahatnamesinde yer alan iki camiden biri olan Büyük Cami (Cami Kebir) halkın ibadetini yapabilmesi adına önceleri Bafra beyi olan Emir Mirza tarafından inşa edilmiştir. Bu caminin üzerinde yer alan bilgilendirme kitabesinde caminin 1670 yılında Osmanlı paşalarından biri olan Köprülü Mehmet Paşa’nın kızı Ayşe Hatun tarafından yaptırıldığı ibaresi bulunmaktadır.

Çetinkaya Köprüsü: 1937 yılının Kasım’ında yapılmış olan Çetinkaya Köprüsü “Köprüden geçti gelin” türküsünün yazılmasına sebep olan köprüdür. Neşet Ertaş’ın, köprüden geçen bir gelin alayındaki atların, uçan bir kartaldan ürkmesi üzerine köprünün yıkılmasını anlattığı bu türkü çok ünlüdür. Köprü yıkıldığında gelin alayı boğularak can vermiştir. Köprü, adını zamanının ulaştırma bakanı olan Ali Çetinkaya’dan almakta olup 250 metre (m) ve 7 kemerlidir.

Bafra Kuş Cenneti: Bu kuş cenneti Sinop ile Samsun karayolu arasında bulunmakta olup, Türkiye’de bulunan 420 kuş türünün 321 tanesine ev sahipliği yapmaktadır. Kızılırmak deltasının oluşturduğu bu kuş diyarında kuş gözlem kuleleri, köprüler, at çiftlikleri ve manda çiftlikleri bulunmaktadır. Türkiye’nin bir numaralı manda üreticisi Samsun’da 16 bin manda bulunuyorken, sadece Bafra Kuş Cenneti’nde 6 bin manda bulunmaktadır. Bu deltada serbest halde yaşayan mandaların etinden ve sütünden yararlanmakla beraber, manda dondurması da meşhurdur.

Bafra Nerede Kalınır?

Bafra’da kalmak için otelleri tercih etmek en mantıklı seçim olacaktır. Birçok otel servisi bulunan Bafra’da konaklama adına sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Her türlü bütçeye uygun otelleri bulunan Bafra’da 200-300 Türk Lirası’na rahatlıkla bir gece konaklayabilirsiniz.

Bafra Ne Zaman Gidilmedi?

Bafra’da sezon yazın açılmakta. Denizini, göllerini ve doğal güzelliklerini yazın cıvıl cıvıl renklerinde ziyaret etmek, yöre halkı ve turizm işletme sahipleri tarafından tavsiye edilmektedir.

Bafra Gece Hayatı

Bafra’da gece hayatı dediğimizde aklımıza Kıbrıs Gece Kulüpleri gelmektedir. Oldukça ünlü olan Kıbrıs Gece Kulüplerinin Bafra’da da şubesi bulunmaktadır.

Bafra, ülkemizde birçok eşsiz güzelliğe sahip olan ilçelerden yalnızca biridir. Bir kere gittikten sonra tekrar gitmek isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.

 

* Kaynakca Gösterilmeden Kullanılması Yasaktır ! 

Benzer Yazılar

Malta’nın Saklı Cennetleri: Eğlenceli ve Detaylı Bir Malta Gezi Rehberi

Gezi Rehberi 1 hafta önce

Malta’nın saklı cennetlerini keşfetmeye hazır mısınız? Mavi Lagün’ün berrak sularında şnorkelle yüzme, Gozo’nun tarihi güzellikleri, renkli Marsaxlokk Pazarı ve hareketli St. Julian’s geceleri, Malta’da unutulmaz anlar yaşamanızı garantiliyor.

Keşfetmeniz Gereken Efsanevi Bakü Gezi Rehberi

Gezi Rehberi 2 hafta önce

Bakü, eski ve yeni zamanın izlerini bir arada barındıran, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Efsanevi bir gezi deneyimi yaşamak için ideal bir destinasyon olan bu şehir, göz kamaştırıcı mimarisi, zengin tarihi ve benzersiz kültürüyle sizi bekliyor. Azerbaycan’ın incisi olarak bilinen bu yer, lezzet tutkunlarını da unutmayarak damak zevkine hitap eden mutfak kültürüyle cezbediyor. Elinizdeki "Bakü Gezi Rehberi" ile şehrin gizli köşelerini keşfetmeye hazır olun. İster tarihî bir yolculuğa çıkın, ister mimari yapıları keşfedin; Azerbaycan’ın bu büyüleyici şehrini keşfederken her köşede yeni bir hikaye sizi bekliyor. Öyleyse gelin, hayranlık uyandıracak kadar güzel bu şehri birlikte keşfedelim. Bakü’nün Büyüleyici Tarihine Yolculuk Bakü, derin tarihini her köşesinde yaşatan, ziyaretçilerini zamanda bir yolculuğa çıkaran eşsiz bir kenttir. Deneyimleyeceğiniz bu muazzam şehirde, Bakü gezi rehberi olarak size tarihi dokunuşları özgün bir şekilde hissettirecek yerleri keşfetmeniz için ilham verici önerilerimiz var. Gelin, Bakü’nün tarihine birlikte dalalım: İçeri Şehir (İçerişehir): UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu tarihi […]

İzmir Kuşadası’nın Büyüleyici Güzellikleri: Keşfetmeniz Gereken Cennet Köşeler

Gezi Rehberi 3 hafta önce

İzmir Kuşadası, eşsiz güzellikleriyle her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Altın kumlu plajları, Efes gibi tarihi hazineleri, lezzetli yemekleri ve hareketli gece hayatı ile ünlü. Bu yazıda, Kuşadası’nın keşfetmeniz gereken cennet köşelerini detaylarıyla bulacaksınız.

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.