Çalışmayanlar için Schengen Vize Başvurusu

Çalışmayanlar için schengen vize başvurusu yapılabilir mi? Çalışmayanlar için schengen vizesi alırken nelere dikkat etmeli? Çalışmayanlar için sponsorlu vize başvurusu nasıl yapılır? Schengen vizesi başvurusunda istenen en önemli evrakların başında iş bilgileriniz ve maddi durumunuzu gösteren kayıtlar geliyor. Bunların talep edilmesindeki sebep, başvuru yaptığınız ülkeye giriş yaptıktan sonra ülkenize geri döneceğinize ve oraya yerleşmeyeceğine emin olmak istemeleridir. Türkiye’nin politik durumundan ötürü son yıllarda Schengen vize alımı oldukça zorlaştı, özellikle de çalışmayanlar için. Çalışmayan kişilerin Schengen vizesi alması imkansız değil. Başvuruyu sponsorlu olarak ya da maddi durumunuzu gösteren belgeler ile yapabilirsiniz. Sponsorlu Schengen Vize Başvurusu Nedir? Maddi geliri olmayan kişilerin seyahatlerini başka bir kişi finanse edecek ise bu kişiye vize sponsoru denir. Sponsorlu vize başvurusunu genel olarak öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılmaktadır. Sponsorlu vize başvurusu yapan kişi, kendi maddi durumunu gösteren belgelerin yanı sıra, sponsor olan kişinin de maddi durumunu gösteren belgeleri ve sponsorluk dilekçesini de ibraz etmek durumundadır. Kimler Sponsorlu Schengen Vize Başvurusu Yapabilir? Öğrenciler […]

Çalışmayanlar için Schengen Vize Başvurusu

Çalışmayanlar için schengen vize başvurusu yapılabilir mi? Çalışmayanlar için schengen vizesi alırken nelere dikkat etmeli? Çalışmayanlar için sponsorlu vize başvurusu nasıl yapılır?

Schengen vizesi başvurusunda istenen en önemli evrakların başında iş bilgileriniz ve maddi durumunuzu gösteren kayıtlar geliyor. Bunların talep edilmesindeki sebep, başvuru yaptığınız ülkeye giriş yaptıktan sonra ülkenize geri döneceğinize ve oraya yerleşmeyeceğine emin olmak istemeleridir. Türkiye’nin politik durumundan ötürü son yıllarda Schengen vize alımı oldukça zorlaştı, özellikle de çalışmayanlar için. Çalışmayan kişilerin Schengen vizesi alması imkansız değil. Başvuruyu sponsorlu olarak ya da maddi durumunuzu gösteren belgeler ile yapabilirsiniz.

Sponsorlu Schengen Vize Başvurusu Nedir?

Maddi geliri olmayan kişilerin seyahatlerini başka bir kişi finanse edecek ise bu kişiye vize sponsoru denir. Sponsorlu vize başvurusunu genel olarak öğrenciler ve ev hanımları tarafından yapılmaktadır. Sponsorlu vize başvurusu yapan kişi, kendi maddi durumunu gösteren belgelerin yanı sıra, sponsor olan kişinin de maddi durumunu gösteren belgeleri ve sponsorluk dilekçesini de ibraz etmek durumundadır.

Kimler Sponsorlu Schengen Vize Başvurusu Yapabilir?

Öğrenciler ve gelirini eşi tarafından sağlayan kişiler sponsorlu vize başvurusu yapabilir. Sponsorlu vize başvurusunda yaş ve mezuniyet önemli bir faktördür.

Örn 1:  Üniversiteden mezun olmuş 27 yaşında bir avukatsanız ve sponsorlu vize başvurusu yapıyorsanız bu durum şüphe ile karşılanacaktır. Avrupa normlarına göre 22-25 yaş aralığından sonra bireylerin kendi ayakları üzerinde durması ve sponsora ihtiyaç duymaması beklenmektedir.

Örn 2: Çalışmıyorsanız ve eşiniz ile birlikte Avrupa seyahatine çıkacaksanız, bu durum göz önünde bulundurulacak ve vize talebiniz aileniz ile beraber değerlendirilecektir.

 

Kimler Schengen Vize Sponsoru Olabilir?

Vize için sponsorun yakın aile bireylerinden olması istenmektedir. Anne, baba, eş, abi, abla gibi kişilerin sponsor olması daha anlamlıdır ama amca, teyze gibi kişiler de sponsor olabilmektedir.

 

Sponsorlu Schengen Vize Dilekçesi Örneği

……..  BAŞKONSOLOSLUĞU’NA

……… ( Oğlum/ Eşim – yakınlık derecesi ) ………………(isim soyisim)’ın …….  tarihlerinde gerçekleştireceği gezide tüm seyahat ve sağlık masraflarının tarafımdan karşılanacağını arz ederim.

İsim Soyisim
Tarih
imza

Sponsorlu Schengen Vize İçin Gerekli Evraklar

 

  • Başvuru yapan kişi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış bir başvuru formu.
  • Geçerli pasaport, (planlanmış olan seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli, en az iki boş sayfası bulunmalı ve önceki 10 yıl içinde alınmış olmalıdır.)
  • Eski pasaportlar (olmaları durumunda)
  • Eski ve yeni pasaportlardaki tüm vizeler ve giriş çıkış damgalarının fotokopileri
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği (Nüfus memurluğundan alınacak)
  • İki adet güncel arka fonu beyaz renk biyometrik fotoğraf
  • 30.000 Euro tutarında, Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresi boyunca geçerli olan, birden fazla girişli vize durumunda asgari olarak ilk giriş süresi için geçerli olan bir Seyahat Sağlık Sigortası
  • SGK dökümü (e-devletten barkodlu olarak alınacak)
  • Banka hesap dökümü
  • Yurda giriş çıkış belgesi (e-devletten barkodlu olarak alınacak)
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Öğrenci belgesi

 

Sponsor olan kişinin;

 

  • Banka hesap dökümü
  • Çalıştığı firmanın imza sirküleri
  • Çalıştığı firmada çalıştığını gösteren belge
  • Vergi levhası
  • Ticari sicil gazetesi faaliyet belgesi
  • Sgk dökümü
  • Son 3 ayın bodroları
  • Tapular (varsa)

 

Çalışmayan kişiler sponsor olmadan  schengen vize başvurusu yapabilir mi?

Evet. Maddi gelirinizi ispatlayacağınız belgeleriniz mevcut ise vize başvurusu yapabilirsiniz.

Çalışmayanlar için Schengen Vize Başvurusu Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Schengen vize başvurusunda ülkenize geri döneceğinize ve seyahat giderlerinizi karşılayabileceğinizi ispat etmeniz durumunda vizenizi alırsınız. Peki bu belgeler nelerdir?

  • Düzenli maddi geliriniz varsa hesap hareketleriniz
  • Varsa tapu fotokopileriniz
  • Düzenli ve sık yurt dışı çıkışınız varsa yurda giriş çıkış belgesi
  • Diğer vizeleriniz
  • Daha önce herhangi bir vize reddinizin olmaması

 

Vize başvurusunu acente aracılığı ile yapacağınız için anlatmak isteyip anlatamadığınız bir konu var ise, konsolosluğa bir dilekçe yazıp belgelerin içerisine ekleyebilirsiniz.

SGK’nız olmasa bile maddi durumunuzu ispatladığınız takdirde vize alabilirsiniz

*Schengen vize değerlendirmesi bir çok husus gözününe alınarak yapılmaktadır ve konsolosluk tarafından karar verilmektedir. Değerlendirmede son karar her zaman konsolosluğa aittir. 

 

Kaynak : Bilinmeyenrota.com

Benzer Yazılar

Almanya için vize şartları değişti

Vize rehberi 2 yıl önce

Alman Dışişleri Bakanlığı ve Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Ekim ayının sonlarında güncellenen “vize şartları”na göre yeni kurallar getirildi. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, vize almak isteyenler, yasal vize işlemlerini yapan sekiz ayrı iDATA merkezine parmak izini verecek. Vizeye şahsen başvuru bir şart haline geldi. Son 59 ay içinde vize için başvurmuş ve parmak izi vermiş olanların şahsen başvurması gerekmeyecek. Aciliyet şartı Türk vatandaşlarına verilecek vizede, koronavirüs döneminde başlatılan “aciliyet” şartı kalıcı oldu. Buna göre, acil durumlar nedeniyle (doğum, ölüm, zorunlu iş seyahati, evlilik), AB’nin tanıdığı aşıdan olanlar vize alabilecek. Aşısı tam olmayanlar, PCR testi ve karantina koşuluyla, aciliyeti ispatlayarak vize alabilecek. Acil işi olmayanlar sadece aşılı ise gidebilecek. Vizesi olup da, istenilen aşısı olmayanlar Türkiye’den uçağa alınmayacak. Geçerli aşılar İki Çin aşısı ya da iki Rus aşısı olan, aciliyet yoksa Alman vizesi alamayacak. Aciliyet varsa, sadece bu aşıdan yaptırmış olanlar, “test- karantina- test” yükümlülüğü ile gidebilecek. İki Sinovac, bir BioNTech […]

Ukrayna Vize ücretleri azaltıldı !

Vize rehberi 4 yıl önce

Ukrayna’ya Türk vatandaşları pasaportsuz ve vize gerekmeden turist olarak seyahat edebilmektedirler. Turist olarak seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız 180 gün içerisinde 90 gün kalma hakkına sahiptirler. 90 günden fazla kalmak istediğiniz zaman eğer geçerli sebepleriniz var ise (çalışmak, evlilik, öğrencilik, gönüllü projeleri vb.) 90 günlük D tipi vizeye başvurabilirsiniz. Vize çeşitleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.  Ukrayna’ya d tipi vize alacak vatandaşlarımız 2018-2019 yılları arasında 85$ vize ücreti ödemekteydiler. 29 Kasım 2019 tarihi itibari ile Ukrayna’ya alınacak D tipi çalışma vizesi, D tipi aile birleşimi vizesi ve D tipi öğrenci vize ücretleri 65$ olarak belirlendi. Hızlı vize işlemleri için daha önceden 170$ olarak belirlenen vize ücreti ise 130$’a düşürüldü. Ukrayna’da D tipi vize almak isteyenlerin öncelikle hangi D tipi vize çeşidini almak istiyor ise o vize çeşidinin temel gerekliliğini yerine getirmesi gerekir. Bu temel gereklilij ise D tipi çalışma vizesi almak isteyenler için çalışma izni, D tipi evlilik dolayısı ile aile birleşimi vizesi almak isteyenler için evlilik […]

Avusturya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize rehberi 4 yıl önce

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden olan Avusturya‘ya bir seyahat planınız varsa öncelikli olarak zorlu bir süreçten geçerek vize almanız gerekmektedir. Seyahat planı olanların en çok aradıkları konuların başında ise “Avusturya vizesi için gerekli evraklar nelerdir?” sorusu gelmektedir. Bu yazımızda sorunsuz bir şekilde vize almanız için vize başvurusunda yanınızda bulundurmanız gereken evrakları sizler için listeledik. Öncelikle şunu da belirtmek isteriz ki bir ülkeye yapacağınız vize başvurusunun çeşitli şekilleri vardır. Örneğin okumak için, çalışmak için, aile ve arkadaşlarınızı ziyaret etmek ya da tamamen gezi amaçlı olmak üzere başvuruda bulunabilirsiniz. Tabii her başvuru şeklinin ayrıca ilave belgeleri olacaktır. Bu nedenle Avusturya vizesi başvuru evraklarını; ortak evraklar, aile ve arkadaş ziyareti vizesi ve çalışma durumuna göre evraklar olarak üç kategoride listeleyeceğiz. Ortak Evraklar 1. Pasaport Başvurular için ilk şart tahmin edebileceğiniz gibi halihazırda elinizde bir pasaportun olmasıdır. Burada dikkat etmeniz gereken hususlar ise pasaportunuzda en az iki sayfanızın boş olması ve seyahat bitiminden sonra pasaportunuzun en az üç […]

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.