Jet Lag’dan Nasıl Kurtulurum?

Günümüzde uzun uçak yolculuklarının artmasıyla beraber daha sık görülen Jet Lag sendromu, seyahat severlerin canını sıkan durumlardan biri. Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak ya da Jet Lag etkisinden kısa sürede kurtulmak, bazı basit önerileri uygulayarak mümkün.   Vücudunuzu zaman farkına alıştırın. Her hafta gideceğiniz yerin saatine göre kendinizi ayarlamaya başlayın. Her gün 1 saat erkene ya da ileriye alarak programınızı değiştirin. Gideceğiniz yerle ne kadar fazla saat farkı varsa o kadar erkenden başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu şekilde kademeli olarak yeni saat dilimine alışabilirsiniz. Eğer saat farkı çok ise ayrılmadan önceki son haftanızı insanların 3-4 saat gerisinde geçirmeniz pek de iyi olmayabilir. Alternatif olarak yeme ve uyku alışkanlıklarınızı her gün 1 saat ileri ya da geri kaydırabilirsiniz. Jetlag hissetseniz de hissetmeseniz de vücudunuza etkileri olacaktır. O yüzden eğer doğuya gidiliyorsa son birkaç gün biraz erken uyumanız, batıya gidiyorsanız geç uyumanız tavsiye edilir. Susuz kalmayın. Uçuş gününüzde bolca su için. Dehidrasyon Jet Lag’ın etkilerinden biridir ve uçağın […]

Jet Lag’dan Nasıl Kurtulurum?

Günümüzde uzun uçak yolculuklarının artmasıyla beraber daha sık görülen Jet Lag sendromu, seyahat severlerin canını sıkan durumlardan biri. Tüm bu olumsuzlukları yaşamamak ya da Jet Lag etkisinden kısa sürede kurtulmak, bazı basit önerileri uygulayarak mümkün.

 

  • jet lag tedavisi
  • Vücudunuzu zaman farkına alıştırın. Her hafta gideceğiniz yerin saatine göre kendinizi ayarlamaya başlayın. Her gün 1 saat erkene ya da ileriye alarak programınızı değiştirin. Gideceğiniz yerle ne kadar fazla saat farkı varsa o kadar erkenden başlamanız sizin yararınıza olacaktır. Bu şekilde kademeli olarak yeni saat dilimine alışabilirsiniz.
  • Eğer saat farkı çok ise ayrılmadan önceki son haftanızı insanların 3-4 saat gerisinde geçirmeniz pek de iyi olmayabilir. Alternatif olarak yeme ve uyku alışkanlıklarınızı her gün 1 saat ileri ya da geri kaydırabilirsiniz.
  • Jetlag hissetseniz de hissetmeseniz de vücudunuza etkileri olacaktır. O yüzden eğer doğuya gidiliyorsa son birkaç gün biraz erken uyumanız, batıya gidiyorsanız geç uyumanız tavsiye edilir.
  • Susuz kalmayın. Uçuş gününüzde bolca su için. Dehidrasyon Jet Lag’ın etkilerinden biridir ve uçağın içindeki kuru kabin havası da bunu körükler. Alkol ve kafein içeren içeceklerden uzak durum çünkü dehidrasyonun yan etkileri oldukça kötü sonuçlar doğurabilir.
  • Uçuşa başlar başlamaz saatinizi gideceğiniz yere göre ayarlayın. Zihinsel olarak yeni zaman dilimine alışmanıza yardımcı olacaktır.
  • Sanki oradaymışsınız gibi uyuyun yada uyanık kalın. Eğer gideceğiniz yerde gündüzse uçakta uyumayın ve eğer geceyse tam tersi uyuyun. Uyumakta zorluk çekiyorsanız kulak tıkaçı, uyku gözlüklerini kullanın ve klimayı çalıştırın. Soğuk ortam uyumanızı kolaylaştırır.
  • Uzun uçuşlarda oturacağınız koltuğun sınıfı çok önemli. Uyumanıza yardım edecek bir ortam çok yardımcı olacaktır.
  • Eğer çok uzun bir uçuş olacaksa doktorunuzdan uyku için bir ilaç alabilirsiniz, birçok kişi bunu çok faydalı buluyor.
  • Sanki oradaymışsınız gibi yemek yiyin. Uçak yemeklerinden sakının çünkü genellikle gideceğiniz değil ayrıldığınız ülkenin yemek saatlerine göre servis yapılıyor. Eğer çok acıkırsanız da gideceğiniz yere kadar hafif şeyler yiyin ve oranın yemek saatlerine göre kendinizi alıştırın.

Uyarılar

  • Jetlag-Tedavisi
  • Eğer gittiğiniz yerde kısa süre kalacaksanız Jet Lag’a çok fazla alışmaya çalışmayın. Eve geri döndüğünüz zaman uyguladığınız tüm maddeleri yeniden yapmanız gerekebilir. O yüzden çok fazla zorlamadan yeni zaman dilimine alışmaya çalışın. Unutmayın eğer aktarmalı bir uçuştaysanız önceden ayarlamış olduğunuz saatiniz sizi yanıltacaktır, tam olarak arada ne kadar bekleme olduğunu unutmayın, aksi halde uçuşunuzu kaçırabilirsiniz.
  • Melatonin almadan önce mutlaka doktorunuza danışın ve sizin için uygun olup olmadığını öğrenin. Bazı durumlarda alınması sakıncalı olabiliyor ve 10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaması gerekiyor. Otoimmun hastalıklarda, yan etki olarak mide bulantısı, baş ağrısı ya da Jet Lag belirtilerini daha kötü yapabiliyor.

     Kaynak: turna.com

Benzer Yazılar

Muhafazakâr Otellerin Özellikleri Nelerdir?

Muhafazakâr otelleri tercih ederek geleneksel değerleriniz ve inançlarınızla uyumlu bir konaklama deneyimi yaşayın. Kendi ilkeleriyle örtüşen bir ortamı tercih eden ve sayıları giderek artan misafirlere siz de katılın. Bu istisnai tesislerde tevazu, mahremiyet ve aile dostu atmosferin en üst noktasını deneyimleyin. Konaklama kararınızı vermeden önce muhafazakâr otellerin sunduğu ayırt edici özellikleri ve olanakları keşfedin. Kapsamlı rehberimiz ile muhafazakâr otellerin temel unsurlarını keşfedin. Serinletici havuzlardan katı alkol politikalarına ve nefis yemek seçeneklerine kadar her şey elimizin altında. Havuz Cinsiyete göre ayrılmış yüzme havuzu ile muhafazakâr otellerde konaklamanız sırasında en üst düzeyde mahremiyet ve konforu yaşayın. Bu havuzlar genellikle kadınlar ve erkekler için ayrı yüzme alanları sağlar. Özel aile havuzu alanlarımızla en iyi aile kaçamağını yaşayın. Muhafazakâr değerlerinize sadık kalırken birlikte rahatlayın ve eğlenin. Muhafazakâr otellerimizin havuz tesislerinde her yaştan misafir için güvenli ve keyifli bir su vahasını deneyimleyin. Alkol Politikası Katı alkol politikalarıyla geleneksel değerleri koruyan muhafazakâr otellerin cazibesini yaşayın. Alkol tüketiminin hiç […]

En Ucuz Uçuş Rotalarını Bulmanın Yolları

Bu ipuçlarını kullanarak en ucuz uçuş rotalarını bulabilirsiniz. Ancak, bilet fiyatlarının değişkenliği nedeniyle, rotanızı ne kadar erken belirleyip ne kadar erken rezervasyon yaptığınızın yanı sıra, seyahat tarihlerinizde esnek olmanız da önemlidir.

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.