Ülkelere Göre Fiş ve Priz Rehberi

Modern dünyanın kaçınılmaz bir getirisi olarak elektronik cihazlarımızı her yere taşıyoruz, ancak zaman zaman yurt dışı seyahatlerimizde priz sorunu yaşayabiliyoruz. Dizüstü bilgisayarımızı, tabletimizi ya da akıllı telefonumuzu kullanmaya ihtiyaç duyduğumuz bir anda voltaj ya da priz çeşitlerinin farklarından dolayı şarj sıkıntısı yaşamak hayli can sıkıcı olabiliyor.  Farklı bir ülkeye gittiğinde akıllı telefonunu, tabletini ya da dizüstü bilgisayarını özgürce kullanmak istiyorsan elektronik cihazının o ülkedeki priz türü ve voltajla uyumlu olup olmadığını bilmende fayda var.  Bu yazımızda seyahatlerinde sorun yaşamaman için ülkelere göre priz tiplerini ve uluslararası priz sistemlerini inceleyeceğiz. Hazırsan başlayalım, gittiğimiz yerlerde sosyal ağlarımıza rahat rahat bağlanalım, e-postalarımızı sorunsuzca kontrol edelim.  Adaptörler ve Dönüştürücüler Hakkında Seyahate çıktığın ülkedeki voltaj ve priz türü, ülkemizde kullandıklarımızdan farklıysa adaptöre, dönüştürücüye veya bazen ikisine birden ihtiyacın olabilir.  Seyahat adaptörü denildiğinde ise çeşit hayli fazla. Voltaj dönüştürücüler, USB seyahat adaptörleri, pek çok priz türü, kablosuz adaptörler, çift seyahat adaptör/dönüştürücüleri ve tüm dünyada kullanıma uygun […]

Ülkelere Göre Fiş ve Priz Rehberi

Modern dünyanın kaçınılmaz bir getirisi olarak elektronik cihazlarımızı her yere taşıyoruz, ancak zaman zaman yurt dışı seyahatlerimizde priz sorunu yaşayabiliyoruz. Dizüstü bilgisayarımızı, tabletimizi ya da akıllı telefonumuzu kullanmaya ihtiyaç duyduğumuz bir anda voltaj ya da priz çeşitlerinin farklarından dolayı şarj sıkıntısı yaşamak hayli can sıkıcı olabiliyor. 

Farklı bir ülkeye gittiğinde akıllı telefonunu, tabletini ya da dizüstü bilgisayarını özgürce kullanmak istiyorsan elektronik cihazının o ülkedeki priz türü ve voltajla uyumlu olup olmadığını bilmende fayda var. 

Bu yazımızda seyahatlerinde sorun yaşamaman için ülkelere göre priz tiplerini ve uluslararası priz sistemlerini inceleyeceğiz. Hazırsan başlayalım, gittiğimiz yerlerde sosyal ağlarımıza rahat rahat bağlanalım, e-postalarımızı sorunsuzca kontrol edelim. 

Adaptörler ve Dönüştürücüler Hakkında

adaptorler-ve-donusturuculer-hakkinda-bilmeniz-gerekenler

Seyahate çıktığın ülkedeki voltaj ve priz türü, ülkemizde kullandıklarımızdan farklıysa adaptöre, dönüştürücüye veya bazen ikisine birden ihtiyacın olabilir. 

Seyahat adaptörü denildiğinde ise çeşit hayli fazla. Voltaj dönüştürücüler, USB seyahat adaptörleri, pek çok priz türü, kablosuz adaptörler, çift seyahat adaptör/dönüştürücüleri ve tüm dünyada kullanıma uygun olan adaptörler mevcut. Dolayısıyla kendin için en doğru ve en uygun olanı seçmek için neye ihtiyacın olduğunu bilmen gerekiyor ki kafan rahat etsin.

Ülkelere Göre Priz Tipleri

ulkerelere-gore-priz-tipleri

Yukarıda bahsettiğimiz gibi ülkeden ülkeye voltaj farklılıkları oluyor. Dizüstü bilgisayarının, tabletinin ya da akıllı telefonunun bataryasının tükenmesini ya da bozulmasını istemiyorsan seyahatlerde yanında voltaj dönüştürücüsü taşımak iyi bir fikir. Hatta gideceğin ülkedeki priz tipleri ülkemizde kullanılanlardan farklıysa adaptör aramakla uğraşmamak için yanında o ülkeye uygun bir adaptör de bulundurabilirsin. 

Bilmende fayda var; bazı cihazlar tek bir üniteyle hem adaptör hem de seyahat dönüştürücüsü işlevi görebiliyor. Adaptörlerin çoğunluğu da 100 volt ile 240 volt arasındaki voltajlara dayanıklı oluyor, ancak emin olmak için adaptörün üzerinde belirtilen voltaj aralığını kontrol edebilirsin. 

Avrupa’daki prizler genellikle C tipi, ABD’deki prizler ise genellikle A tipi oluyor. Asya’da ise priz türleri ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Bunlar yaygın olarak bilinen kurallar, ancak tam manasıyla hazırlıklı olman için gittiğin bölgede hangi priz tipinin kullanıldığını bilmen yerinde olacaktır. Sana yardımcı olmak için hazırladığımız ülkelere göre fiş ve priz listesine göz atmaya ne dersin?

ulkerelere-gore-fis-ve-prizlerin-ozellikleri

Ülkelere Göre Fiş ve Prizlerin Özellikleri

● A Tipi Fiş ve Priz

A tipi fiş ve prizler Orta ve Kuzey Amerika ile Japonya’da kullanılıyor. Resmi ismi NEMA 1 olan bu fiş ve prizlerde topraklama hattı da bulunmuyor. Türkiye’den farklı olarak bu sistem 15 Amper, 100-127 Volt ve 60 Hertz değerlerinde çalışıyor. Ülkemizde ve Avrupa’da yaygın olan Hertz değeri ise 50, aklında olsun. 

● B Tipi Fiş ve Priz

B tipi fiş ve prizler, A tipine göre topraklama hattına sahip olan sistemler. Bu yüzden bu tip fiş ve prizlerde diş sayısı 3. Resmi ismi NEMA 5 olan bu sistemler; ABD, Kanada, Meksika ve Japonya’da sıkça kullanılıyor. Ayrıca bilgin olsun, B tipi prizlerin yaygın olduğu bölgelerde C, G, I, L ve N fişler kullanılmıyor.

● C Tipi Fiş ve Priz

C tipi fiş ve prizler Asya, Avrupa ve Güney Amerika kıtalarında yaygın. 2 uca sahip bu fiş ve prizler 2.5 Amper, 220-240 Volt ve 50 Hertz değerlerinde çalışıyor. Resmi ismi CEE 7/16 olan bu fiş ve prizlerde topraklama hattı yer almıyor. Standart olarak 2 dişten oluşan bu sistem, yüksek gerilime sahip cihazlar ile kullanıma uygun değil. Televizyon, radyo ve şarj aleti gibi cihazlar için ise sorun teşkil etmiyor. 

● D Tipi Fiş ve Priz

Bu tip fiş ve prizler Hindistan’da sıkça kullanılıyor. 3 dişli fişi olan bu sistemlerde topraklama hattı da mevcut. Bu tipteki fiş ve prizler 5 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz değerlerinde çalışıyor. Ayrıca D tipi fiş ve prizler yüksek gerilime sahip cihazlar ile de kullanıma uygun. 

Bu tipteki fiş ve prizler 1947’ye kadar İngiltere’de kullanılmış ve 546 kodu ile anılmış. Hindistan’a gitmeyi düşünüyorsan yanında bu sisteme uygun bir adaptör taşımayı unutma. 

● E Tipi Fiş ve Priz

E tipi fiş ve prizler Fransa, Belçika, Slovakya, Polonya ve Çekya’da kullanılıyor. Ayrıca ülkemizde de bazı yerlerde E tipi fiş ve prizler bulunuyor. E tip fiş ve prizler 16 Ampere kadar olan akım şiddetini destekliyor ve 220 – 240 Volt arasında çalışıyor. Bu tipteki fiş ve prizlerin resmi ismi ise CEE 7/4 olarak geçiyor. 

● F Tipi Fiş ve Priz 

Bu sistem ülkemizde bazı yerlerde kullanıldığı gibi bazı Avrupa ülkeleri ile Rusya ve Büyük Britanya’nın bazı bölgelerinde yer alıyor. 220 – 240 Volt aralığında çalışan F tipi fiş ve priz sistemi, 1. Dünya Savaşı’ndan sonra Almanya tarafından tasarlanmış. Ayrıca ülkemizde kullanılan fiş ve prizler de F tipidir.

● G Tipi Fiş ve Priz

Resmi ismi BS 1363 olan G tipi fiş ve priz sistemi ağırlıklı olarak Büyük Britanya, Kıbrıs, Singapur ve Hong Kong’da kullanılıyor. 220 – 240 Volt aralığında 13 ampere kadar dayanıklı olan bu sistem, İngiliz standardı olarak da biliniyor.  

● H Tipi Fiş ve Priz

Sisteminde topraklama hattı bulunan H tipi fiş ve priz sistemi Filistin ve İsrail’de kullanıyor. Bu sistem 16 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz aralığında çalışıyor. 

● I Tipi Fiş ve Priz

Bu sisteme dahil olan fiş ve prizler, çoğunlukla Avustralya, Yeni Zelanda, Çin ve Arjantin gibi ülkelerde kullanılıyor. I tipi sistem fiş ve prizler 10 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz aralığında çalışıyor.

Bu tipteki fiş ve prizler diğer priz çeşitleri ile uyum sağlamıyor, aklında olsun. 

● J Tipi Fiş ve Priz

J tipindeki fiş ve prizler İsviçre, Lihtenştayn ve Ruanda’da yaygın olarak kullanılıyor. Topraklama hattına sahip bu sistem, C tipindeki fişler ile de uyumlu olarak kullanılabiliyor. Ayrıca bu sisteme sahip fiş ve prizler 10 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz aralığında çalışıyor. 

● K Tipi Fiş ve Priz

Çoğunlukla Çin, Danimarka ve Grönland’da kullanılan bu sistem 16 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz aralığında çalışıyor. Bu sisteme sahip fişlerin uçları yarım daire şeklinde tasarlanmış.

● L Tipi Fiş ve Priz  

Resmi ismi CEI 23 16/VII olan L tipindeki fiş ve prizler çoğunlukla İtalya, Küba ve Şili’de kullanılıyor. Standart 10-16 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz  aralığında çalışan bu sistemleri C tipindeki fiş ve prizler ile de uyumlu olarak kullanabiliyorsun.

● M Tipi Fiş ve Priz

Bu standarttaki fiş ve prizler genellikle Afrika ülkelerinde yaygın. Topraklama hattına sahip olan bu fiş ve prizler 15 Amper, 220 – 240 Volt, 50 Hertz aralığında çalışıyor. Ancak bu kategorideki priz ve fişler başka sistemler ile uyumlu olmuyor.

● N Tipi Fiş ve Priz 

3 pimli olarak çalışan bu sistem Brezilya ile Güney Afrika Cumhuriyeti’nde kullanılıyor ve topraklama hattı da bulunuyor. Resmi adı IEC 60906 olan sistem, 220 – 240 Volt aralığında çalışıyor. 

● O Tipi Fiş ve Priz

Tayland’da kullanılan bu tip fiş ve priz sistemleri 16 Amper, 220 – 240 Volt ve 50 Hertz aralığında çalışıyor. Topraklama hattına sahip olan bu sistem aynı zamanda C tipi fiş ve priz sistemleri ile de uyumlu. 

Ülke/Eyalet/Bölge Voltaj Frekans Priz Tipi
Abu  Dabi  230 V 50 Hz G
Afganistan 220 V 50 Hz C / F
Almanya  230 V  50 Hz  C / F 
Amerika  Birleşik Devletleri  120 V  60 Hz  A / B 
Amerikan  Samoası 120 V 60 Hz  A / B / F / I
Andorra 230 V 50 Hz  C / F
Angora  220 V  50 Hz 
Anguilla  110 V  60 Hz  A / B
Antigua  ve Barbuda 230 V  60 Hz  A / B
Arjantin  220 V 50 Hz  I
Arnavutluk 230 V 50 Hz  C / F
Aruba  120 V  60 Hz  A / B / F
Avustralya  230 V  50 Hz  I
Avusturya  230 V  50 Hz  C / F
Azerbaycan  220 V  50 Hz  C / F
Azor  230 V  50 Hz  B / C / F
Bahamalar  120 V  60 Hz  A / B
Bahreyn  230 V  50 Hz  G
Balear  Adaları  230 V  50 Hz  C / F 
Bangladeş  220 V  50 Hz  A / C / D / G / K
Barbados  115 V  50 Hz  A / B
Batı  Sahra  220 V  50 Hz  C / E 
Belarus  220 V  50 Hz  C / F
Belçika  230 V  50 Hz  C / E 
Belize  110 V / 220  V  60 Hz  A / B / G
Benin  220 V  50 Hz  C / E
Bermuda  120 V  60 Hz  A / B
Bolivya  230 V  50 Hz  A / C
Bonaire  127 V  50 Hz  A / C 
Bosna  Hersek  230 V  50 Hz  C / F
Botsvana  230 V  50 Hz  D / G 
Brezilya  127 V / 220  V  60 Hz  C / N 
Brundi  220 V  50 Hz  C / E
Brunei  240 V  50 Hz  G
Bulgaristan  230 V  50 Hz  C / F
Burkina  Faso  220 V  50 Hz  C / E 
Burma  230 V  50 Hz  A / C / D / G /  I
Butan  230 V  50 Hz  C / D / G 
Büyük  Britanya  230 V  50 Hz 
Cape  Verde  230 V  50 Hz  C / F
Cayman  Adaları  120 V  60 Hz  A / B
Cebelitarık  230 V  50 Hz  G
Cezayir 230 V 50 Hz C / F
Cibuti  220 V  50 Hz  C / E 
Cocos  (Keeling) Adaları 230 V  50 Hz  I
Cook  Adaları  240 V  50 Hz 
Curacao  127 V  50 Hz  A / B 
Çad  220 V  50 Hz  C / D / E /  F 
Çekya  230 V  50 Hz  C / E 
Çin  Halk Cumhuriyeti 220 V  50 Hz  A / C / I
Danimarka  230 V  50 Hz  C / E / F / K
Doğu  Timor  220 V  50 Hz  C / E / F /  I 
Dominik  Cumhuriyeti 120 V  60 Hz  A / B / C 
Dominika  230 V  50 Hz  D / G
Dubai  230 V  50 Hz 
Ekvador  120 V 60 Hz  A / B 
Ekvator  Ginesi  220 V  50 Hz  C / E 
El  Salvador  120 V  60 Hz  A / B 
Endonezya  230 V  50 Hz  C / F
Eritre  230 V  50 Hz  C / L 
Ermenistan  230 V 50 Hz  C / F 
Estonya  230 V  50 Hz  C / F 
Etiyopya  220 V  50 Hz  C / F / G 
Falkland  Adaları  240 V  50 Hz 
Faroe  Adaları  230 V  50 Hz  C / E / F / K
Fas  220 V  50 Hz  C / E 
Fiji  240 V  50 Hz 
Fildişi  Sahili  220 V  50 Hz  C / E 
Filipinler  220 V  60 Hz  A / B / C 
Filistin  230 V  50 Hz  C / H 
Finlandiya  230 V  50 Hz  C / F 
Fransa  230 V  50 Hz  C / E 
Fransız  Guyanası  220 V  50 Hz  C / D / E 
Gabon  220 V  50 Hz 
Galler  230 V  50 Hz  G
Gambiya  230 V  50 Hz 
Gana  230 V  50 Hz  D / G 
Gazze  230 V  50   Hz  C / H 
Gine  220 V  50 Hz  C / F / K
Grenada  230 V  50 Hz 
Grönland  230 V  50 Hz  C / E / F /  K 
Guadeloupe 230 V 50 Hz C / E 
Guam  110 V  60 Hz  A / B 
Guatemala  120 V  60 Hz  A / B
Guyana  120 V / 240  V  60 Hz  A / B / D / G
Güney  Afrika  230 V  50 Hz  C / M / N 
Güney  Kore  220 V  60 Hz 
Gürcistan  220 V  50 Hz  C / F 
Haiti  110 V  60 Hz  A / B
Hırvatistan  230 V  50 Hz  C / F
Hindistan 230 V  50 Hz  C / D / M
Hollanda  230 V  50 Hz  C / F 
Honduras  120 V  60 Hz  A / B
Hong  Kong  220 V  50 Hz  G
Irak  230 V  50 Hz  C / D / G 
İngiliz  Virgin Adaları 110 V  60 Hz  A / B
İngiltere  230 V  50 Hz 
İran  230 V  50 Hz  C / F 
İrlanda  230 V  50 Hz 
İskoçya  230 V  50 Hz  G
İspanya  230 V 50 Hz  C / F 
İsrail  230 V  50 Hz  C / H 
İsveç  230 V  50 Hz  C / F 
İsviçre  230 V  50 Hz  C / J
İtalya  230 V  50 Hz  C / F / L
İzlanda  230 V  50 Hz  C / F 
Jamaika  110 V  50 Hz  A / B 
Japonya  100 V  50 Hz / 60  Hz  A / B 
Kamboçya  230 V  50 Hz  A / C / G
Kamerun  220 V  50 Hz  C / E 
Kanada  120 V  60 Hz  A / B
Kanal  Adaları (Guernsey & Jersey) 230 V  50 Hz  C / G
Kanarya  Adaları  230 V  50 Hz  C / E / F
Karadağ  230 V  50 Hz  C / F 
Katar  240 V  50 Hz 
Kazakistan  220 V  50 Hz  C / F 
Kenya  240 V  50 Hz 
Kıbrıs  230 V  50 Hz 
Kırgızistan  220 V  50 Hz  C / F 
Kiribati  240 V  50 Hz 
Kolombiya  110 V  60 Hz  A / B
Komorlar  220 V  50 Hz  C / E 
Kongo  Cumhuriyeti (Kongo-Brazzaville) 230 V  50 Hz  C / E 
Kongo  Demokratik Cumhuriyeti (Kongo-Kinshasa) 220 V  50 Hz  C / D / E 
Kosova  230 V  50 Hz  C / F 
Kosta Rika  120 V 60 Hz  A / B 
Kuveyt  240 V  50 Hz  G
Kuzey  İrlanda  230 V  50 Hz  G
Kuzey  Kore  220 V  50 Hz 
Küba  110 V / 220  V  60 Hz  A / B / C /  L 
Laos  230 V  50 Hz  A / B / C / E /  F 
Lesotho  220 V  50 Hz 
Letonya  230 V  50 Hz  C / F 
Liberya  120 V / 220  V  60 Hz  A / B / C /  F 
Libya  230 V  50 Hz  C / L 
Lihtenştayn  230 V  50 Hz  C / J 
Litvanya  230 V  50 Hz  C / F 
Lübnan  230 V  50 Hz  C / D / G 
Lüksemburg  230 V  50 Hz  C / F 
Macaristan  230 V  50 Hz  C / F 
Madagaskar  220 V  50 Hz  C / E 
Madeira  230 V  50 Hz  C / F 
Makao  220 V  50 Hz 
Makedonya  230 V  50 Hz  C / F 
Maldivler  230 V  50 Hz  C / D / G / J /  K / L
Malezya  240 V  50 Hz 
Mali  220 V  50 Hz  C / E 
Malta  230 V  50 Hz 
Man  Adası  230 V  50 Hz  C / G 
Marşal  Adaları  120 V  60 Hz  A / B
Martinik  220 V  50 Hz  C / D / E 
Meksika  120 V  60 Hz  A / B 
Mısır  220 V  50 Hz  C / F 
Moğolistan  230 V  50 Hz  C / E 
Moldova  230 V  50 Hz  C / F 
Monako  230 V  50 Hz  C / E / F 
Mozambik  220 V  50 Hz  C / F / M 
Myanmar  230 V  50 Hz  A / C / D / G /  I 
Namibya  220 V  50 Hz  D / M 
Nepal  230 V  50 Hz  C / D / M 
Nijer  220 V  50 Hz  C / D / E /  F 
Nijerya  230 V  50 Hz  D / G 
Nikaragua  120 V  60 Hz  A / B 
Noel  Adası  230 V  50 Hz 
Norveç  230 V  50 Hz  C / F 
Orta  Afrika Cumhuriyeti 220 V  50 Hz  C / E 
Özbekistan  220 V  50 Hz  C / F 
Pakistan  230 V  50 Hz  C / D 
Panama  120 V  60 Hz  A / B 
Paraguay  220 V  50 Hz 
Peru  220 V  60 Hz  A / C 
Polonya  230 V  50 Hz  C / E 
Portekiz  230 V  50 Hz  C / F 
Porto  Riko  120 V  60 Hz  A / B 
Romanya  230 V  50 Hz  C / F 
Ruanda  230 V  50 Hz  C / J 
Rusya  Federasyonu 220 V  50 Hz  C / F 
San  Marino  230 V  50 Hz  C / F / L
Senegal  230 V  50 Hz  C / D / E / K
Seyşeller  240 V  50 Hz  G
Sırbistan  230 V  50 Hz  C / F 
Singapur  230 V  50 Hz  G
Slovakya  230 V  50 Hz  C / E 
Slovenya  230 V  50 Hz  C / F 
Somali  220 V  50 Hz 
Sri  Lanka  230 V  50 Hz  D / G
Sudan  230 V  50 Hz  C / D 
Suriye  220 V  50 Hz  C / E / L
Suudi  Arabistan  220 V  60 Hz  G
Şili  220 V  50 Hz  C / G
Tacikistan  220 V  50 Hz  C / F
Tahiti  220 V  50 Hz / 60 Hz C / E 
Tayland  230 V  50 Hz  A / B / C /  O 
Tayvan  110 V  60 Hz  A / B 
Tonga  240 V  50 Hz 
Tunus  230 V  50 Hz  C / E 
Türkiye  230 V  50 Hz  C / F 
Türkmenistan  220 V  50 Hz  C / F 
Uganda  240 V  50 Hz 
Ukrayna  230 V  50 Hz  C / F 
Umman  240 V  50 Hz 
Uruguay  220 V  50 Hz  C / F / L
Ürdün  230 V  50 Hz  C / D / F / G /  J
Venezuela  120 V  60 Hz  A / B 
Vietnam  220 V  50 Hz  A / B / C 
Virgin  Adaları (ABD) 110 V 60 Hz  A / B 
Virgin  Adaları (İngiliz) 110 V  60 Hz  A / B 
Yemen  230 V 50 Hz  A / D / G 
Yeni  Zelanda  230 V  50 Hz 
Yunanistan  230 V  50 Hz  C / F 
Zambiya  230 V  50 Hz  C / D / G
Zimbabve  240 V  50 Hz  D / G  

 

Kaynak : Flypgs Blog

Benzer Yazılar

Muhafazakâr Otellerin Özellikleri Nelerdir?

Muhafazakâr otelleri tercih ederek geleneksel değerleriniz ve inançlarınızla uyumlu bir konaklama deneyimi yaşayın. Kendi ilkeleriyle örtüşen bir ortamı tercih eden ve sayıları giderek artan misafirlere siz de katılın. Bu istisnai tesislerde tevazu, mahremiyet ve aile dostu atmosferin en üst noktasını deneyimleyin. Konaklama kararınızı vermeden önce muhafazakâr otellerin sunduğu ayırt edici özellikleri ve olanakları keşfedin. Kapsamlı rehberimiz ile muhafazakâr otellerin temel unsurlarını keşfedin. Serinletici havuzlardan katı alkol politikalarına ve nefis yemek seçeneklerine kadar her şey elimizin altında. Havuz Cinsiyete göre ayrılmış yüzme havuzu ile muhafazakâr otellerde konaklamanız sırasında en üst düzeyde mahremiyet ve konforu yaşayın. Bu havuzlar genellikle kadınlar ve erkekler için ayrı yüzme alanları sağlar. Özel aile havuzu alanlarımızla en iyi aile kaçamağını yaşayın. Muhafazakâr değerlerinize sadık kalırken birlikte rahatlayın ve eğlenin. Muhafazakâr otellerimizin havuz tesislerinde her yaştan misafir için güvenli ve keyifli bir su vahasını deneyimleyin. Alkol Politikası Katı alkol politikalarıyla geleneksel değerleri koruyan muhafazakâr otellerin cazibesini yaşayın. Alkol tüketiminin hiç […]

En Ucuz Uçuş Rotalarını Bulmanın Yolları

Bu ipuçlarını kullanarak en ucuz uçuş rotalarını bulabilirsiniz. Ancak, bilet fiyatlarının değişkenliği nedeniyle, rotanızı ne kadar erken belirleyip ne kadar erken rezervasyon yaptığınızın yanı sıra, seyahat tarihlerinizde esnek olmanız da önemlidir.

0 Yorum Yapıldı

Yorum Yaz

Rastgele

Web sitemiz, gezinme deneyiminizi ve ilgili bilgileri sağlamak için çerezleri kullanır. Web sitemizi kullanmaya devam etmeden önce, şunları kabul etmiş olursunuz.